-

Reis info Alkmaar

ADRES
Het ORANJE Koningsdag terrein is op de parkeerplaats (P8) van het AFAS stadion in Alkmaar: Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar.

ROUTE
Het AFAS stadion is heel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Pak de trein naar NS station Alkmaar. Ook dit jaar zullen we op het station al je ticket en ID checken, zodat de wachtrijen minder zullen zijn en je sneller kunt genieten van alle acts. Hou je ticket en ID gereed zodra je de trein uitstapt. De pendelbussen rijden vanaf de voorkant en de achterkant van het station en een retourticket (heen en terug) kost € 5. Bestel dus direct met je ticket ook je pendelbuskaart voor ORANJE Koningsdag!

AUTO
Met de auto komen kan natuurlijk ook, maar dat raden we niet aan want iedereen wil natuurlijk wel een lekker drankje drinken op de verjaardag van de koning. Voor de BOB’s onder ons zijn er parkeerplekken rondom het stadion. Parkeerkaarten kun je vooraf ook bestellen via www.oranjekoningsdag.nl

Kom je liever met de Partybus? Lees snel verder!

PARTYBUSSEN
Partybussen verzorgt het busvervoer naar ORANJE Koningsdag. Een busreis is vaak voordeliger dan het openbaar vervoer. Je kunt kiezen uit meer dan 245 verschillende plaatsen in Nederland waar je kunt opstappen. Is er geen opstaplocatie bij jou in de buurt dan kun je deze aanvragen.

Het busvervoer wordt verzorgd met touringcars waarin iedereen een comfortabele zitplaats heeft. Om het extra gezellig te maken wordt er tijdens de reis muziek afgespeeld. Je mag zelf twee consumpties meenemen voor onderweg maar géén glaswerk.
Klik hier voor meer informatie en voor het boeken van je busreis.

FIETS
Plaats je fiets alleen in de daarvoor gemaakte stallingen bij het AFAS stadion, dit is op 500 meter loopafstand van de entree. Vanuit veiligheidsoogpunt kan politie onjuist geplaatste fietsen verwijderen.

HALEN EN BRENGEN
Halen en brengen is gratis. Er is een snelle route en een speciale plek voor Halen en Brengen bij het AFAS stadion. Laat je daar ook weer ophalen, dan heb je een vaste ontmoetingsplek voor degene die je komt halen.

MET DE TREIN
• Reis naar station Alkmaar. De NS zet extra treinen in voor ORANJE Koningsdag
• Er zijn twee pendelbushaltes bij station Alkmaar, zodat je minder lang hoeft te wachten op een bus. Bij het station wordt je door medewerkers naar de minst drukke halte verwezen.
• Je wordt bij de pendelbushalte gecontroleerd op je ticket en ID. Hou deze gereed als je naar de pendelbushalte loopt vanaf het station. Je krijgt bij de pendelbushalte al een bandje, waarmee je bij aankomst op het terrein gelijk naar binnen kan.
• Hou er ook bij vertrek rekening mee dat het druk kan zijn bij de pendelbushalte en dat je even moet wachten voordat je de pendelbus in kan. De organisatie zal bijzonderheden aangeven op de schermen naast het podium en je adviseren op je reis. Kies bij vertrek de juiste vertrekrichting (noord of zuid), dan wordt je zo dicht mogelijk bij de juiste perron opgang afgezet.
• Neem je de pendelbus, bestel dan vooraf een kaartje. Deze zijn te koop in de ticketshop en kosten slechts € 5.

 

KOOP JE TICKETS

HIER